HTML

made in hungary

Friss topikok

Címkék

2006 (2) ateizmus (1) átverés (1) bdsm (1) bernadett (1) beszéd (1) body (1) buiding (1) bujáki (1) covid19 (1) czibók (1) deviza (1) devizahitel (1) dopman (1) edzés (3) elhízás (1) elitepain (1) elmebaj (1) facebook (1) fájós (1) fehérje (1) fidesz (1) fitness (2) fogyás (2) freestyle (1) génterápia (1) gyakorlat (1) gyorsúszás (1) gyűjtemény (1) gyurcsány (1) has (1) hasazás (1) hasizom (1) hát (1) hátizom (1) helyi (1) hitel (1) hotspot (1) hülyék (1) hungary (1) idézet (1) isten (1) János (1) jézus (1) jóga (2) kálmán (1) kobra (1) koronavírus (1) lapos (1) Lázár (1) lopás (1) magyar (1) megosztás (1) merev (1) mnb (1) mobile (1) molekuláris (1) mood (1) mszp (1) nőverés (1) nyújtás (1) olga (1) orosz (1) öszöd (1) pc (1) pictures (1) piramis (1) plank (1) pogácsa (1) pszicho (1) raiffeisen (1) shake (1) simor (1) skizofrénia (1) sör (1) sörhas (1) tánc (1) terápia (1) testépítés (1) titok (1) tömegnövelő (1) torna (1) tudathasádás (1) vállak (1) vásárlás (1) vírus (1) víz (1) vízfogás (1) whey (1) wifi (1) workaut (1) yoga (1) youtube (1) zabpehely (1) zabpehelyliszt (1) zsírégetés (1) Címkefelhő

Idézet gyűjtemény

2015.08.18. 10:26 Kistehén

"Magyarnak lenni nem állapot, magyarnak lenni magatartás!"

Márai Sándor

“Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakán, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen.”

Gróf Széchenyi István




Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!
/az Úr az utolsó (tizenötödik) színben/
Madách Imre: Az ember tragédiája

Morpheus Végre! Isten hozott! (...) Gondolom most úgy érzed magad mint a mesében Alice, mikor a nyúl üregébe esett. Igen, látom a szemedben. Úgy nézel mint aki elfogadja amit lát, mivel azt várja, hogy felébred. Furcsamód majdnem ez az igazság. Te hiszel a sorsban Neo?
Neo Nem?
Morpheus Miért nem?
Neo Jobb az a tudat, hogy én irányítom az életemet.
Morpheus Pontosan tudom, hogy mire gondolsz. Elmondom, miért vagy itt. Azért, mert tudsz valamit. Bár nem tudod megmagyarázni, de érzed. Érezted egész életedben. Valami baj van a világgal. Nem tudod mi az, csak azt, hogy van. Mint egy szilánk az agyadban... ami megőrjít. Ez az érzés hozott el hozzám. Tudod, hogy miről beszélek?
Neo A mátrixról?
Morpheus Akarod tudni, hogy mi is az? A Mátrix mindenütt van. Körülvesz minket, még most ebben a szobában is. Azt láthat, ha kinézel az ablakodon, vagy ha bekapcsolod a tévét. Mindig érzed, mikor munkába mész, vagy épp templomba, mikor befizeted az adót. Ez a világ mellyel eltakarják szemed elől az igazságot.
Neo Az igazságot?
Morpheus Hogy egy rabszolga vagy Neo. Megkötözve születtél, mint mindenki. Egy börtönben, mely érzékszerveiddel fel nem fogható. Börtön az elméd számára.
Neo Sajnos, nem lehet elmondani valójában mi a mátrix. Látnod kell a saját szemeddel. Ez az utolsó esélyed. Aztán már nem fordulhatsz vissza. Ha a kéket veszed be a játéknak vége, felébredsz az ágyadban, azt hiszed amit hinni akarsz. De ha a pirosat és itt maradsz Csodaországban, és én megmutatom neked, milyen mély a nyúl ürege. Ne feledd, minden, amit kínálok, csak igazság, semmi több... (…)
Morpheus Volt már valaha olyan álmod, Neo, amiről biztosan érezted: valóság? Mi lett volna ha képtelen vagy felébredni belőle? Hogyan különböztetnéd meg az álomvilágot a valóditól?
Neo Ez nem lehet?
Morpheus Micsoda? A valóság? (…)

Neo Ez nem valóság?
Morpheus Mi a valóság? Hogy határoznád meg? Mivel? Ha arról beszélsz amit érzel, amit szagolsz, ízlelsz, látsz, a valóság csupán csak az agyad által megfejtett elektronikus jelhalmaz.
- Mátrix -

pénzügy:

Amschel Rothschild a frankfurti bank tulajdonosa.

„Hagyjátok, hogy kibocsássam és irányítsam egy nemzet pénzét, és nem érdekel, hogy kihozza törvényeit.”

-

Bonaparte Napoleon

„Amikor egy kormány pénze a bankároktól függ, akkor a bankárok nem pedig a kormány irányít!”

Ábrahám Lincoln, az Egyesült Államok meggyilkolt elnöke.

„Az államnak kell kibocsátania és keringetnie az összes fizetőeszközt és hitelt, ami szükséges az állami kiadások és a fogyasztók vásárlóerejének kielégítéséhez. Ezen alapelv elfogadásával az adófizetőket megmentjük a kamatok óriási költségeitől. A pénzkibocsátás előjoga nemcsak a kormány legfőbb kiváltsága, hanem ez egyben a kormány legnagyobb alkotó lehetősége is.”

-

Williem Lyon Mackenzie King Kanada miniszterelnöke, aki államosította a Kanadai Nemzeti Bankot.

„Amíg a fizetőeszköz kibocsátása és a hitel felügyelete vissza nem kerül a kormány kezébe, és el nem ismerjük azt, mint az állam legnyilvánvalóbb és legszentebb felelősségét, addig minden beszéd a Parlament szuverenitásáról és a demokráciáról üres és fölösleges locsogás…

Amikor egy nemzet kiengedi kezéből hitelei felügyeletét, nem számít, ki hozza a nemzet törvényeit…

Ha egyszer az uzsora irányít, tönkretesz bármilyen nemzetet.”

Biblia:
Példabeszédek 22:7
"A gazdag uralkodik a szűkölködők felett, és a kölcsönkérő szolgája a kölcsönadónak."

Mózes 5. könyve, a törvény summája 15:6
Mert az Úr, a te Istened megáld téged, a miképen megmondotta néked; és sok népnek adsz zálogos kölcsönt, te pedig nem kérsz kölcsönt, és sok népen fogsz uralkodni, és te rajtad nem uralkodnak.

Példabeszédek 21:5
5 A szorgalmasnak tervei biztosan hasznot hoznak, aki viszont hirtelenkedik, szükségre jut.

Mohóság: “Aki szereti a pénzt, annak soha nem lesz elég a pénze. Aki szereti a vagyont, soha nem lesz elégedett a bevételével.” (Préd. 5:10)

Szólj hozzá!

Címkék: idézet gyűjtemény

A bejegyzés trackback címe:

https://hunorka.blog.hu/api/trackback/id/tr347714818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása