
HOZZÁVALÓK
120 gramm rétesliszt
120 gramm zabpehelyliszt
120 gramm vaj
140 gramm túró
125 gramm natúr joghurt
1 zacskó szárított élesztő (5,5 gramm)
2 kk só
1 tojás sárgája + fehérje
reszelt sajt vagy magok a tetejére ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
A kétféle lisztet keverjük el a szárított élesztővel, majd gyúrjuk össze a szobahőmérsékletű vajjal, a natúr joghurttal, a villával áttört túróval, a tojás sárgájával és a sóval. Alaposan dagasszuk meg, majd meleg helyen kelesszük duplájára. Nyújtsuk ki enyhén lisztezett deszkán, kenjük meg a villával enyhén felvert tojásfehérjével, majd szórjuk meg a reszelt sajttal, szúrjuk ki és sütőpapírral bélelt tepsiben a 150°C-ra előmelegített sütőben süssük készre (kb 30 perc).