HTML

made in hungary

Friss topikok

Címkék

2006 (2) ateizmus (1) átverés (1) bernadett (1) beszéd (1) body (1) buiding (1) bujáki (1) czibók (1) deviza (1) devizahitel (1) dopman (1) edzés (3) elhízás (1) elmebaj (1) facebook (1) fájós (1) fehérje (1) fidesz (1) fitness (2) fogyás (2) freestyle (1) gyakorlat (1) gyorsúszás (1) gyűjtemény (1) gyurcsány (1) has (1) hasazás (1) hasizom (1) hát (1) hátizom (1) helyi (1) hitel (1) hotspot (1) hülyék (1) hungary (1) idézet (1) isten (1) János (1) jézus (1) jóga (2) kálmán (1) kobra (1) lapos (1) Lázár (1) lopás (1) magyar (1) megosztás (1) merev (1) mnb (1) mobile (1) mszp (1) nőverés (1) nyújtás (1) olga (1) orosz (1) öszöd (1) pc (1) piramis (1) plank (1) pogácsa (1) pszicho (1) raiffeisen (1) shake (1) simor (1) skizofrénia (1) sör (1) sörhas (1) tánc (1) testépítés (1) titok (1) tömegnövelő (1) torna (1) tudathasádás (1) vállak (1) vásárlás (1) vírus (1) víz (1) vízfogás (1) whey (1) wifi (1) workaut (1) yoga (1) youtube (1) zabpehely (1) zabpehelyliszt (1) zsírégetés (1) Címkefelhő

A youtube arcai a bujáki brutális nővérésről

2019.11.19. 20:21 Kistehén

Dopman:

Czibók László:

Szólj hozzá!

Címkék: youtube orosz bernadett nőverés bujáki czibók dopman

Gyorsúszás vízfogás

2016.12.13. 14:45 Kistehén

Szólj hozzá!

Címkék: víz freestyle gyorsúszás vízfogás

Az Öszödi beszéd

2016.09.18. 13:08 Kistehén

gyuri.jpeg

Az amit el tudtam nektek mondani itt egy órában, sőt talán több is volt, mint egy óra, az természetesen nem az egész politikánk. Az természetesen nem képes magába foglalni egy sor dolgot, amelyet meg kell tenni, és nem képes visszaadni az egyébként szükséges kommunikációnak azt a sokrétűségét, ami kell a sikerhez. Ezzel együtt is a figyelmeztetést és a tanácsokat ez ügyben köszönjük szépen.

Ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyunk kétségekkel. Hogy a magabiztosság mögött ott van az őrlődés és a gyötrődés. Egészen pontosan tudom, hogy mindaz, amit csinálunk, az nem lesz tökéletes. Hogy egy sor ügyben fogalmam sincsen, hogy melyik a nem a hatodik lépés – még a harmadikat sem tudom. Tudom az első kettőt. És egyszerre kell megpróbálni előre vinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak. Bevonni őket ebbe a folyamatba. Megtanulni nem fölszisszenni minden pillanatban, és menni előre.

Dehogy tudom kiszámolni minden lépésünknek a következményét. Nem tudjuk. Nincsen ennyi kapacitásunk. Az az igazság, hogy csak reggel 7 órától éjjelig dolgozik az egész csapat, és hiába, egy pont után nem lehet szélesíteni. Nem tudjuk 12-15 embernél többen körül ülni azt az asztalt, amelynél meg kell állapodni kormányzati emberekkel, minisztériumi emberekkel, meg szakértőkkel. Nem tudjuk. Ennyi tehetségünk van, gyerekek.

Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk, és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt. Úgy őriztük a politikai egységet tavaly nyár óta, és mögötte mondjuk, a szakmai politikai egységet, mint soha ebben az elmúlt években. Vagy talán sose. Természetesen mindaz, amit tudunk, az anyagaink kidolgozottsági foka hagy maga után kívánnivalót. Igen. Igazatok van. Pontosan tudjuk mi azt, hogy rengeteg kockázattal nézünk szembe. Mikor azt mondjátok nekem, hogy vigyázzunk oda, mert hát az Alkotmánybíróság vissza küldhet dolgokat, tudjuk mi ezt. Nem baj, hogy mondjátok, de higgyétek el, tudjuk. Egy nagyon szűk csapat dolgozik Petrétei Jóska mögött – mert hogy nem engedhetjük be a minisztérium egészére ebben a fázisban még – öt-hat-hét ember. Reggeltől éjszakáig. A szó legszorosabb értelmében. Hogy nehogy baj legyen. Őrületbe kergetjük egymást bizonyos pontokon, hogy összeszedjük a szükséges mennyiségű pénzt. És én magam, amit korábban egy évig nem tapasztaltak tőlem, az elmúlt egy hónapban talán háromszor kezdtem el üvöltözni és kiabálni, nem bírva mindennek a feszültségét a tárgyalásokon. Nem a kollégákkal, hanem amikor mennek a politikai egyeztetések, hogy húzzatok már a p…ba ezzel. Gyerünk előre.

Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépített. Nem. Nem. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk. Aztán lassan fölbukunk. Mert nem bírjuk jobban a tempót. Ez a helyzet. Közben meg meg kell állapodni még a szabad demokratákkal, mert még miniszteri problémák… ismeritek.

Nézzétek! A dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás. Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai – amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni – segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen. És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kib…ott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni(?), azt tudom nektek mondani. Nem tudunk még hetekig elemezni gyerekek, nem tudunk. Az első nap meg kell mondani, hogy mit kell csinálni azért, hogy ebből még idén kiigazítás legyen, hogy szeptember elsejétől bizonyos adójogszabályok életbe léphessenek. Elemezgethetek még egy pár hétig, aztán majd jönnek, akiknek az a szakmájuk és azt mondják, hogy ők már elemezték. Magyarország le van írva. Ezért annak az előrebocsátásával, hogy amit csinálunk, az messze nem tökéletes, nem tudok nektek B verziót mondani.

Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben Kornaitól Bokrosig, Békésitől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végigbeszéltük, végigszenvedtük, végigüvöltöztük. És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozunk. Hű, a hétszázát neki. És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak. Vessünk ki ingatlanadót mindenkire. Tudjátok, hogy mennyi jön be ingatlanadóból, ha minden ingatlant megadóztatunk, ami 5 millió forintnál drágább? Alacsony értékhatárt mondtam, nem 100 milliót, ötöt. És egyébként még odaadjuk még az önkormányzatoknak azt az 52 milliárdot, ami a kommunális adóból bejön, mert akkor azt oda kell nekik adni, már most az ő bevételük. Az egésznek az egyenlege kevesebb, mint 20 milliárd forint. Oda jön hozzám Magyarország talán legbefolyásosabb üzletembere, Demján Sándor. Hatalmas nagy hanggal, hogy: Ferikém olvasom a Sárközi-tanulmányban, hogyha minden háttérintézményt bezárunk, akkor 700-800 milliárd forintot fogunk megtakarítani. Mondom: Sanyikám, normális vagy te? Hát legalább te tudhatnál számolni, áldjon meg a jó Isten. Odajön Surányi Gyuri barátunk, hogy ő neki megvan, hogy hogyan kell átalakítani úgy a minimálbér adómentességét, hogy közben fönt lehessen tartani az igazságosságot. És dolgozunk sokáig vele. Majd elküldi a papírját végre, amire kiszámolja és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy létezik az adójóváírás intézménye ma Magyarországon és azt is át kell alakítani, és az 230 milliárd forint összességében. Ja? Hát, ha a 200 milliárd forint benne van a pakkba, akkor már nincsen megoldása. Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány.

Általában sok kritika van, hogy a rendszer nem eléggé kerek, nem eléggé konzisztens, mindenkinek van ötlete, hogy akkor mit vegyünk ki belőle, hogy a maradék konzisztensebb legyen és máris éppen csak harmadannyi pénz van, mint amennyit össze kell szedni. Ja? Úgy én is tudok konzisztens lenni. Ja, úgy én is tudok konzisztens rendszert. Csak az a problémám, hogy nem 50 milliárdot kell összeszedni, hanem, nem mondom meg, hogy mennyit. Hát ez a baj. Ráadásul mindezt valahol úgy kell megtenni, hogy amit akarunk csinálni hosszú távon, azt ne keresztbe verje.

Gyerekek. Nem vagyunk tökéletesek. Egyáltalán nem. Nem is leszünk. Nem tudom nektek azt mondani, hogy minden rendben lesz. Azt tudom nektek mondani, amit mondtam az utolsó egy évben. Hogy ami tisztességgel megcsinálható, ami a tehetségünkből kitelik, mert nem játszunk különleges meccseket, mert az energiáinkat nem arra fordítjuk, hogy egymással szarakodjunk, mert nincsenek külön érdekek, amik egyébként nem bírná ki közöttünk a nyilvánosságot, mert nem valamit akarok veletek elintézni.

Az a csapat, akire rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat képes nagyjából erre a teljesítményre. Képes nagyjából programot adni. Lehet, hogy van egy másik csapat, amelyik tud mást. Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és ennél jobbat. Nem leszünk rá képesek. Ha belegebedünk, akkor sem. Nagy munka van, tisztességes munka van egymás között. Muszáj megcsinálni. Nem beszélek az Új Magyarországról, a fejlesztésekről, határon túli magyarokról, egyházakhoz fűződő kapcsolatról és még ezer dologról, mert a nagyhoz képest ma nem ez a legfontosabb. Mindegyikben érdemi, jelentős és mély javaslataink lesznek. Egyik-másik meglepetést is fog okozni. De az egészhez képest, amit el kell döntenünk egymás között, nem ez a legfontosabb. Reform, vagy bukás. Nincs más. És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

És akarok most egyetlenegyszer mondani nektek három percet. Ezt legfeljebb még egyszer fogom elmondani nektek. Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól, meg a jobboldaltól és tanulja most már meg magát nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt. Imádtam. Életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok. Egyáltalán nem érdekel, hogy benne leszünk-e, én személy szerint. Egyáltalán nem érdekel. Csinálunk-e valami nagyot? Azt mondjuk-e, hogy: a rohadt életbe, jöttek páran, akik meg merték tenni és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francban lesz majd az útiköltség elszámolásunk, b….a meg. Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem, hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország. Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot. Csak azért. Egzisztenciát lehet még találni sokat.

Tudom, hogy nekem ezt könnyű mondani. Tudom. Ne vágjátok mindig a képembe. De csak azért érdemes. Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni. Vagy megcsináljuk, és van hozzá egy emberetek, vagy mással megcsinálni. Soha egy darab interjút nem fogok adni akkor, amikor be fogom fejezni, hogyha vitával fogunk elválni egymástól. Soha. Soha nem fogom a magyar baloldalt bántani. Soha. De csak azért érdemes csinálni, hogy hozzányúljunk a nagy dolgokhoz. Elmagyarázni és majd hosszú bizottságokban ücsörögni és majd új munkabizottságot tartani, aztán majd kideríteni, hogy soha egyetlenegy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek meg, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, ami eddig volt. Mert minden más sérti valakinek az érdekét. Ahhoz másik madám kell. Ez az én imádatomat nem fogja megváltoztatni, egyáltalán nem. Én nem fogok naponta fölállni. Volt ilyen minisztere Horn Gyulának is, aki mindig le akart mondani. Volt ilyen miniszterelnök elődöm is, aki állandóan elmondta, hogy ő, hogy én nem ilyen pasi vagyok. Amíg van benne erő és megyünk előre, addig igen, és egyszer meg nagyon csöndben elmegyek. Nem érdemes másért. Mindenki döntse el magában, hogy 4-500 ezer forintért csinálja a dolgot, ami kurva fontos, különösen, ha az embernek már egyébként nincsen más szakmája, csak ez, tudom én. Hogy képes-e az elmúlt 15 év összes történetén fölülemelkedni és megkötni új deal-eket, vagy azt gondolja, hogy ez is egy olyan négy év lesz, hogy á, francba, túléltük az eddigit is, most is túl leszünk. Volt már elég miniszterelnökünk, hát ezen a pasin is túl leszünk majd. Mi úgyis maradni szoktunk. Lehet. És azt is mondom, hogy ez egy legitim érvelés, és nem is bánt, egyáltalán nem, egyáltalán nem. Van ebben a frakcióban nem egy miniszterelnöknek alkalmas ember. Én azt mondom, hogy vegyen mindenki nagy levegőt, igyon kurva sok bort…

…nem tudtunk megállapodni egymással. Mert ha mind a százkilencven ugyanazokat a mondatokat mondja, mint amit az elmúlt években mondott, akkor ugyanúgy nem fog történni semmi, mert ugyanúgy nem tudunk megállapodni. Bassza meg, ugyan nem értek egyet, de elengedem. Először csinálják. Máskor meg azt, ….. engedje el, hogy hadd csinálhassák. Az nem reform, hogy a többiek változzanak meg. Az nem reform, hogy egyébként kiállunk és mondjuk a népnek a mantrát. Az a reform, hogy hajlandóak vagyunk mi is egy sor ponton átértékelni mindazt, amit eddig gondoltunk és tettünk. Ehhez képest az első hónapoknak a dolga, a kiigazítás dolga, az csak szimpla kényszer, be kell valljam. Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok. Nincsen. Nekem sincs. Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani a francba. A megoldásunk biztosan nem tökéletes, igazatok van, biztosan nem, csak nem tudunk jobbat. Olyat, amiben meg tudunk állapodni a szakma nagy részével, akivel el tudjuk fogadtatni a piacokkal, el tudjuk fogadtatni a koalíciós partnerrel. Nálunk, akik nálunk ezt egy páran a tetején csinálják a Bélától a Veres Janiig, a Kiss Pétertől az Ildikóig, Szekeres Imrétől a Hillerig, meg mondjuk velem, nagyjából elhisszük, hogy körülbelül jó. Mert ezeknek kell, mindnek el kell hinni. Egyedül, külön-külön tudunk mást is, csak nem külön-külön vagyunk, hanem ott ülünk tizenegynéhányan az asztal körül, és el kell fogadni.

Én azt gondolom, hogy meg lehet csinálni. Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek, igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek. Csak, csak akkor lehet végigcsinálni, hogyha a lényegben, a lényegben hisztek és a lényegben van egyetértés. Kikerülni a konfliktusokat önmagunk között, megijedni attól, hogy egyébként sértünk érdekviszonyokat, akkor nem szabad elkezdeni, nem szabad. Semmihez nem ragaszkodom. Úgy nem igaz, hogy én ahhoz ragaszkodom, hogy van egy valami a fejemben, hogy annak kell lenni az egészségügyben, annak kell lenni a …. Dehogy. Én ezeket a beszélgetéseket szervezem, mediálom, nyitom ki a pasikat, hogy mondják el, hogy mi van bennünk. Nem diktálom. Nem igaz. Ha diktálom, akkor, amikor le akarnak lassulni és nem akarnak megállapodni, hogy gyerünk, a hétszázát neki. Ezt tartom a dolgomnak. És ha megállapodtunk, akkor ne engedjem, hogy lelassuljanak. Nem arról szól, hogy nekem van egy Á-tól Z-ig megírt forgatókönyvem Magyarországra és azt mondom, hogy ki fogom belőletek verni. Egy francot! Van Á-tól Z-ig forgatókönyvem, hogy hogyan lehet a szocialistákban ott lévő hihetetlen energiát arra fölhasználni, hogy az országot megváltoztassák, hogy tegyék már bele, hogy legyenek már úrrá végre a kishitűségükön, meg a régi igazságaikon. Arra van. Aztán amikor nem bírom, akkor meg kiabálok egyet. Nincsen személyes sztorim ebben az ügyben, egyáltalán nincsen. Nagy dolgot kaptam ettől, amit az elmúlt másfél évben csinálhattam. Az a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, mert ki fogja megváltoztatni. Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával? Vagy C változat: nem történik semmi. El lehet még így egy darabig lébecolni. Persze, hogy bonyolult az egészségügynek a dolga. De hát amelyikünk bemegy egy egészségügyi intézménybe, tudja, hogy hazugságok sokaságára épül. Persze, hogy az oktatásban borzasztón nehéz bármihez hozzányúlni. De igen, azt látjuk, hogy nem egyenlően osztja a tudást széjjel. Valamelyikőtök mondta, az mégis csak – talán az Arató Gergő – azért mégis csak a legnagyobb igazságtalanság, kérem szépen, hogy a magyar oktatási rendszer egyik oldalról a köztünk lévő társadalmi különbségeket fölerősíti, nem gyengíti, aztán meg szegregál is. Hát ez az igazi nagy probléma, ez a nagy gond. És az a nagy gond, hogy azoknak adjuk az ingyenes állami oktatás, kérem szépen, akik a legjobb családokból jönnek. Hát ehhez képest nem az a botrány, hogy ki kell fizetni 3 százalékonként. Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli magát újra közpénzen. Mi meg ezt nem merjük kimondani, és be vagyunk szarva, hogy azt mondjuk, hogy egyébként a 7 százalékot akkor tessék fizetni. Ne áltassuk itt egymást. Ez az igazi botrány. Az az igazi botrány, hogy akiről a Laci beszél, az ő c1gány embereinek, annak tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem. És mióta az anyám, az anyámnak ismerik a nevét Pápán és Gyurcsány Katusnak hívják, azóta neki is jobb jut, a kurva életbe! Nem tudta, hogy mi történt. Megjavult az egészségügyi rendszer, fiam? Mondom: egy lószart, mama. Az az igazság, hogy fölismerik a nevedet. Ez botrány. Hát ehhez képest, társadalmi értelemben a vizitdíj semmi. Az nem botrány, az kényelmetlen politikailag, meg kifizetni. Mert politikailag lehet neki súlyos következménye. De őszintén szólva ez a következmény legfeljebb bennünket érint, ha idióták vagyunk. A társadalmi következménye, az meg mindenkit érint. Mi azért nem merünk hozzányúlni egy sor nyilvánvaló társadalmi hazugsághoz, mert félünk a ránk ható politikai következményektől.

De hölgyeim és uraim! Ez egy pár száz embernek, meg a családjának, meg az ismerősének a problémája a miénk. De nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni. Mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni. Hanem azért, mert meg akarjuk ezeket oldani. Egyébként pedig épp az az elmúlt négy évnek a tapasztalata, épp az Horn Gyula kormányzásának tapasztalata, hogy nem abba szoktak belebukni emberek, hogyha valamit csinálnak, meg ha nem csinálnak. A francba is, mibe is akkor? El kell indulni. Tudni kell, hogy mit akarunk csinálni. Irtózatos lesz az első pár év, persze. Teljesen érdektelen, hogy 20 százaléka a lakosságnak fog ránk szavazni. Tavaly nyáron az utolsó nyolc évben először a 100 emberből a Szonda szerint csak 18 mondta, hogy ránk fog szavazni. Tavaly nyáron, gyerekek! Egy évvel később nyertünk. Mi lenne, ha nem az egymás közötti faszkodás miatt veszítenénk el a népszerűségünket, hanem mert csinálunk nagy társadalmi ügyeket. És nem probléma, hogy elveszítjük akkor egy időre a társadalom, a támogatásunkat. Aztán majd visszaszerezzük. Mert majd megértik. És el lehet majd menni vidékre nyugodtan, hogy megcsináltuk, a hétszázát. Nem lett mindenkinek jobb? Igazuk van. De neki, meg neki, meg neki, meg kollégiumok épültek ebben a nyüves országban végre újra. Erről szól a politika. Nem arról, hogy melyikünkből lesz kerületi polgármester, mégis hány darab helyettese lesz. Fontos az is, tudom én, nem vagyok naiv. De nincs benn az ország első száz legfontosabb ügyébe. És mi döntjük el, hogy melyikkel foglalkozunk, mi. És az ország azt gondolom, hogy megérdemelné, meg mi magunk is, hogy ilyen dolgokat csináljunk.

Szóval azt tudom nektek mondani, hogy álljunk meg, csináljuk meg. Sok igazságotok van a figyelmeztetésben, a féltésben, a részletek ügyében. Csak azt tudom mondani, hogy nem fogok játszani semmilyen játszmát sem így, sem így. Tesszük a dolgunkat. Amíg nagy tempóval lehet menni előre, addig megyünk. Ha nem lehet menni, és elmagyarázzátok, hogy igen, de… Ahhoz énszerintem én nem köllök. Ahhoz más kell. És írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról.

Gyerekek!

Mit? Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Szólj hozzá!

Címkék: 2006 gyurcsány beszéd öszöd

Testépítés- A titok

2016.08.30. 17:17 Kistehén

 10565287_10202019434319668_3167096667069089076_n.jpg

"Testépítés... Mi a titok?

Mostanában sokan szólítanak meg a teremben, és kérdezgetnek erről – arról, edzésről, étkezésről, és legfőképp doppingszerekről. Valahogy mindenki, főleg a 18-20 éves fiatalok a koxban keresi a megoldást, pedig nem ott van. Mindenki arra kíváncsi, hogy mi a titok? Elárulom...nincs titok! Nincsenek csodaszerek, sem titkos módszerek. Mégis, hogy lehet fejlődni és izmot építeni? Idő, idő, idő! Türelem, sok év tudatos és következetes munkája, józan életmód, rendszeres edzés legalább heti 4-5 alkalommal, normális táplálkozás, napi 5-6 szilárd étel formájában, ami minőségében és mennyiségében is megfelel (nem fehérje shake és protein csoki!!) – ez a titok! Nem a dopping!

Az a baj, főleg az utóbbi években lett ez trend, amióta minden elérhető az interneten, hogy a fiatalok a végén akarják kezdeni a dolgot: Mit szedjek, mit szúrjak, hogy izmos legyek? SEMMIT! Nem a doppingszerektől leszel izmos, hanem az edzéstől, kajától, és évek kemény és következetes munkájától! Az emberi test egy nagyon bonyolult és precíziós gépezet. Mindennek megvan a maga helye, zseniálisan működnek különféle rendszerek egymással kölcsönhatásban. Idegrendszer, kiválasztó rendszer, hormonális rendszer, emésztő rendszer, stb. stb. Ha ebbe belenyúlsz külsőleg bevitt kemikáliákkal, olyan rombolást idézhetsz elő, amibe belehalhatsz!! Ez nem játék! Az evolúció úgy alkotta meg az emberi testet, hogy képesek vagyunk alkalmazkodni a környezetünkhöz és a különféle külső környezeti hatásokhoz, így a súlyzós edzéshez is. Ha elkezdesz rendszeres súlyzós edzést végezni, a tested alkalmazkodni fog a terheléshez, de ez nem egyik napról a másikra történik, nagyon lassú folyamat. Neked és a testednek is meg kell tanulni a folyamatot, hogyan edz, hogyan étkezz, stb. stb. Ez sok év kísérletezése, az elején senki nem tudja, hogy számára mi fog beválni, mivel minden ember más. Szépen fokozatosan kell terhelni magunkat, hogy a testünk képes legyen felvenni a ritmust. Elkezdenek erősödni és fejlődni az izmok, aztán a test érzékeli, hogy ezekhez az izmokhoz erősebb szalagok és vaskosabb csontozat kell, így azt is elkezdi erősíteni. Ez roppant lassú folyamat. Doppingszerekkel nem lehet felgyorsítani, csak tönkretenni! Az étkezés ugyan ilyen, nem csinálhatod azt, hogy egyik nap még megeszel 2 vajas zsemlét, következő nap pedig kitalálod, hogy testépítő akarsz lenni, és megeszel 1,5 kg húst. Képtelenség, a gyomrod, a hasnyál mirigy, és az egész emésztő rendszer nem lesz képes felvenni a tempót és tönkre teszed magad. Türelem játék ez, szépen fokozatosan kell terhelni magadat, és meg kell találni azt a módot, ami a számodra leginkább beválik mind edzés, mind pedig étkezés terén. És a koxot felejtsd el! Addig legalábbis, amíg a tested képes lesz befogadni és optimálisan hasznosítani, de ez több év múlva lesz. Nyomhatsz 2 hónap edzés után is bármit, ha hülye vagy, de azzal csak tönkreteszed magad! Türelem...

Minden ember más, van, aki gyorsabban fejlődik, míg mások lassabban. Mindenkinek mások az igényei, van, akinek a nagy súlyos edzés hoz eredményt, mások a kisebb súlyos izolált edzést részesítik előnyben. Van, akinek elég napi 200-300 g szénhidrát, és már ettől is óriásit fejlődik, másnak nem elég 500-600 g sem. Mindenki más és más, leírhatnám, hogy én hogyan edzek, mit eszek, milyen kiegészítőket használok, de ez nem garancia, hogy másnak is működni fog. Vannak alapelvek: egyél sokat, edz keményen, stb. de mindenkinek önmagának kell megismerni, hogy a testének mi az optimális.

Egy másik fontos tényező a genetika! Szomorú, de mindenki sajnos nem alkalmas arra, hogy izmos legyen. Ez szopás! Az, hogy mennyi izmot képes megkötni a tested, és az milyen formában, milyen arányban helyezkedik el genetika kérdése. Van, aki alig edz karra, mégis 55 cm-es a bicepsze. Más minden szögből kínozza a karizmokat, mégsem fejlődik. Genetika... A profik testépítők nem azért olyan nagyok és jók, mert tonnaszám eszik a húst, és öntik magunka a doppingszereket. Hidd el nem csinálnak semmit másképp, mint mi. Ismerek személyesen is pár elit profit, nevetséges, hogy milyen kis dózisokat használnak, és milyen kis adagokat esznek. Big Ramy 146 kg színpadon, szárazon! Hogyan? Genetika! Nem eszik többet, mint egy átlagos testépítő, csak az ő szervezete jobban hasznosítja a tápanyagot – szerencsés alkat. A profik azért ilyen izmosak, mert erre születtek... genetika. Az ő testük optimálisan hasznosítja a tápanyagot, és olyan izom formákat örököltek, amik szépen mutatnak, esztétikusak. Akárki nem alkalmas arra, hogy testépítő legyen, hiába van meg az elszántság, ha nincs meg a genetika, akkor bármit csinálhatsz, bármennyit edzhetsz, bármennyit zabálhatsz, magadba szúrhatsz liter szám bármilyen koxot, nem leszel jó. Ez nem jelenti azt, hogy fel kell adni, csak mindenki mérlegelje józanul, hogy számára mi a jó, és mennyi tehetség van benne. Mindenkinek más az útja. Csak azért, hogy valaki izmos legyen nem éri meg tönkretenni magát. Figyelni kell a testet, hogy hogyan reagál edzésre, kajára, kiegészítőkre. A test nem hülye, jelzi, ha valami gáz van. De ezt észre kell venni!

Egy másik összetevő: kiegészítők. Egyes emberek totál tévhitben élnek, és csak a doppingszerekben keresik a megoldást. Azt hiszik léteznek titkos csodaszerek, amiktől hipp-hopp meg lehet nőni. Nem a koxtól leszel izmos! Edz, egyél, pihenj, ezt csináld éveken át, és nézd meg mi történik. Használj némi táplálék kiegészítőt, alapokat, fehérjét, vitaminokat, de a kaján legyen a fő hangsúly, a táp. kieg. nem helyettesíti a rendes ételt!! Legyél türelmes, 2 hét alatt semmi nem fog történni. Ha sok év edzés után, amikor már megismerted a testedet, és elérsz egy olyan szintet, hogy bármit csinálsz nem fejlődsz, akkor el lehet gondolkodni valamiféle kiegészítő (dopping) használatán, de senkinek sem ajánlom! „Persze, nyomod a szar álszent szövegedet, pedig itt mindenki koxol” szokták mondani a kis srácok, amikor óva intem őket a koxtól. A testépítésben jelen van a dopping használat, ez tény. Hazugság lenne azt állítani, hogy senki nem használ semmit. Lehet használni ezt-azt, de ésszel, és mértékkel! És nem 2 hét edzés után, hanem majd 3-4-5 év elteltével, amikor kihoztad magadból a maximumot, és nem tudsz máshogy fejlődni. Az is teljesen egyénfüggő, hogy kinek mi és milyen dózis válik be. Mégis honnét tudhatod neked mi a jó? Sehonnét. Senki nem tudja megmondani. Ezt magadnak kell megtalálni, kikíséretezni. Orosz rulett.

Konklúzió: Nincs titok! Sem csodaszerek! Edzés, kaja, nyugodt életvitel, és türelem – ezek vezetnek sikerre. Aztán majd X év után, amikor elérted a genetikai határaidat, és akármit csinálsz, nem fejlődsz, akkor el lehet gondolkodni, hogy mit lehetne használni. De nem 17 évesen, hanem majd 23-24 körül."

forrás: Christian Andrasek facebook

Szólj hozzá!

Címkék: edzés testépítés titok

Devizahiteles visszatekintő

2016.05.18. 14:44 Kistehén

 

Már az IMF-nek küldött szándéknyilatkozatban is szó esik a devizahitelesekről de nem történt semmi. Info:

IMF szándéknyilatkozat

Simor János mszp-s jegybankelnök véleménye a devizahitelesekről

Szólj hozzá!

Címkék: mnb kálmán simor devizahitel olga

Lázár János elismerte, hogy a Fidesz és az MSZP közösen lopták szét az országot

2016.04.04. 15:59 Kistehén

Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz lopás János Lázár

Mi a sörhas és mit lehet tenni ellene?

2016.02.19. 19:46 Kistehén

Szólj hozzá!

Címkék: sör elhízás sörhas

ZABPEHELYLISZTES POGÁCSA

2016.01.26. 18:46 Kistehén

pogi_fekvo_ok.jpg
HOZZÁVALÓK


120 gramm rétesliszt
120 gramm zabpehelyliszt
120 gramm vaj
140 gramm túró
125 gramm natúr joghurt
1 zacskó szárított élesztő (5,5 gramm)
2 kk só
1 tojás sárgája + fehérje
reszelt sajt vagy magok a tetejére ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

 

A kétféle lisztet keverjük el a szárított élesztővel, majd gyúrjuk össze a szobahőmérsékletű vajjal, a natúr joghurttal, a villával áttört túróval, a tojás sárgájával és a sóval. Alaposan dagasszuk meg, majd meleg helyen kelesszük duplájára. Nyújtsuk ki enyhén lisztezett deszkán, kenjük meg a villával enyhén felvert tojásfehérjével, majd szórjuk meg a reszelt sajttal, szúrjuk ki és sütőpapírral bélelt tepsiben a 150°C-ra előmelegített sütőben süssük készre (kb 30 perc).   

Szólj hozzá!

Címkék: fitness pogácsa zabpehely zabpehelyliszt

Mit egyél ha fogyni akarsz avagy a fogyás piramis

2015.09.28. 14:17 Kistehén

Szólj hozzá!

Címkék: fogyás piramis

Idézet gyűjtemény

2015.08.18. 10:26 Kistehén

"Magyarnak lenni nem állapot, magyarnak lenni magatartás!"

Márai Sándor

“Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakán, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen.”

Gróf Széchenyi István
Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!
/az Úr az utolsó (tizenötödik) színben/
Madách Imre: Az ember tragédiája

Morpheus Végre! Isten hozott! (...) Gondolom most úgy érzed magad mint a mesében Alice, mikor a nyúl üregébe esett. Igen, látom a szemedben. Úgy nézel mint aki elfogadja amit lát, mivel azt várja, hogy felébred. Furcsamód majdnem ez az igazság. Te hiszel a sorsban Neo?
Neo Nem?
Morpheus Miért nem?
Neo Jobb az a tudat, hogy én irányítom az életemet.
Morpheus Pontosan tudom, hogy mire gondolsz. Elmondom, miért vagy itt. Azért, mert tudsz valamit. Bár nem tudod megmagyarázni, de érzed. Érezted egész életedben. Valami baj van a világgal. Nem tudod mi az, csak azt, hogy van. Mint egy szilánk az agyadban... ami megőrjít. Ez az érzés hozott el hozzám. Tudod, hogy miről beszélek?
Neo A mátrixról?
Morpheus Akarod tudni, hogy mi is az? A Mátrix mindenütt van. Körülvesz minket, még most ebben a szobában is. Azt láthat, ha kinézel az ablakodon, vagy ha bekapcsolod a tévét. Mindig érzed, mikor munkába mész, vagy épp templomba, mikor befizeted az adót. Ez a világ mellyel eltakarják szemed elől az igazságot.
Neo Az igazságot?
Morpheus Hogy egy rabszolga vagy Neo. Megkötözve születtél, mint mindenki. Egy börtönben, mely érzékszerveiddel fel nem fogható. Börtön az elméd számára.
Neo Sajnos, nem lehet elmondani valójában mi a mátrix. Látnod kell a saját szemeddel. Ez az utolsó esélyed. Aztán már nem fordulhatsz vissza. Ha a kéket veszed be a játéknak vége, felébredsz az ágyadban, azt hiszed amit hinni akarsz. De ha a pirosat és itt maradsz Csodaországban, és én megmutatom neked, milyen mély a nyúl ürege. Ne feledd, minden, amit kínálok, csak igazság, semmi több... (…)
Morpheus Volt már valaha olyan álmod, Neo, amiről biztosan érezted: valóság? Mi lett volna ha képtelen vagy felébredni belőle? Hogyan különböztetnéd meg az álomvilágot a valóditól?
Neo Ez nem lehet?
Morpheus Micsoda? A valóság? (…)

Neo Ez nem valóság?
Morpheus Mi a valóság? Hogy határoznád meg? Mivel? Ha arról beszélsz amit érzel, amit szagolsz, ízlelsz, látsz, a valóság csupán csak az agyad által megfejtett elektronikus jelhalmaz.
- Mátrix -

pénzügy:

Amschel Rothschild a frankfurti bank tulajdonosa.

„Hagyjátok, hogy kibocsássam és irányítsam egy nemzet pénzét, és nem érdekel, hogy kihozza törvényeit.”

-

Bonaparte Napoleon

„Amikor egy kormány pénze a bankároktól függ, akkor a bankárok nem pedig a kormány irányít!”

Ábrahám Lincoln, az Egyesült Államok meggyilkolt elnöke.

„Az államnak kell kibocsátania és keringetnie az összes fizetőeszközt és hitelt, ami szükséges az állami kiadások és a fogyasztók vásárlóerejének kielégítéséhez. Ezen alapelv elfogadásával az adófizetőket megmentjük a kamatok óriási költségeitől. A pénzkibocsátás előjoga nemcsak a kormány legfőbb kiváltsága, hanem ez egyben a kormány legnagyobb alkotó lehetősége is.”

-

Williem Lyon Mackenzie King Kanada miniszterelnöke, aki államosította a Kanadai Nemzeti Bankot.

„Amíg a fizetőeszköz kibocsátása és a hitel felügyelete vissza nem kerül a kormány kezébe, és el nem ismerjük azt, mint az állam legnyilvánvalóbb és legszentebb felelősségét, addig minden beszéd a Parlament szuverenitásáról és a demokráciáról üres és fölösleges locsogás…

Amikor egy nemzet kiengedi kezéből hitelei felügyeletét, nem számít, ki hozza a nemzet törvényeit…

Ha egyszer az uzsora irányít, tönkretesz bármilyen nemzetet.”

Biblia:
Példabeszédek 22:7
"A gazdag uralkodik a szűkölködők felett, és a kölcsönkérő szolgája a kölcsönadónak."

Mózes 5. könyve, a törvény summája 15:6
Mert az Úr, a te Istened megáld téged, a miképen megmondotta néked; és sok népnek adsz zálogos kölcsönt, te pedig nem kérsz kölcsönt, és sok népen fogsz uralkodni, és te rajtad nem uralkodnak.

Példabeszédek 21:5
5 A szorgalmasnak tervei biztosan hasznot hoznak, aki viszont hirtelenkedik, szükségre jut.

Mohóság: “Aki szereti a pénzt, annak soha nem lesz elég a pénze. Aki szereti a vagyont, soha nem lesz elégedett a bevételével.” (Préd. 5:10)

Szólj hozzá!

Címkék: idézet gyűjtemény